Rede uit het hoofd uitgesproken door Tobias Tebbe
bij de opening van tentoonstelling ‘Obsessie” in het Museum van de Geest, 22 september 2022 – 27 augustus 2023

De theorie van het ontstaan van de octaeder.

De octaeder en Hollywood.
Hollywood heette eerst Hollywoodland. Nadat er van dit gebied in 1949 een stuk is afgehaald heet het Hollywood.
Holland heette waarschijnlijk ooit Holtland, wat Houtland betekent. In het Engels is dat Woodland. Hollywoodland betekent in het Nederlands ‘Heilig hout land’.
Holland lijkt qua vorm op het gebied Israel/Palestina. Door velen wordt dit gebied als heilig beschouwd.
Holland ligt op 5gr oost en Israel op 35 gr. 12 x 30 = 360 ??
Arnhem rijmt op Betlehem en Jezus wordt door de moslims Isa ben Miriam genoemd; Jezus, zoon van Maria. Jezus lijkt sterk op ‘je suis’; ‘ik ben’ in het Frans.
Na de aanslag op Charlie Hebdo had een zekere Marian (Maria + n) ‘je suis Charlie’ op haar Facebook profielfoto gezet. Deze zin snap ik niet!!!!!!!
Deze is een aantal dagen ouder dan ik, 670. Mijn octaeder bestaat uit hetzelfde aantal erwten. Ook is zij 22 maanden ouder dan ik.
Ik ben geboren in 1980 en dit getal is 1080 x 22 maanden. ?????????

De octaeder heet Chantob ias ter Beijden, een versmelting van haar en mij.

Terugkomen op het heilige land: de Nederlandse spelling van Israel heeft een trema. Vietnam heeft dat niet. Het is of de e van Israel en die van Vietnam zijn verwisseld. Vietnam was verdeeld in zuid en noord. Bij noord op 17 gr., toevallig bij de Ben Hai rivier. En 106gr oost loopt tussen de twee hoofdsteden Hanoi en Saigon, 180gr haaks tegenover Manhatten dat op 74 gr west ligt.
Zou Vietnam dan niet het heilige land zijn?
Je zou ook kunnen vragen: zijn er wel heilige landen? En: had Hollywood in 1949 niet beter ‘Holly’ dan ‘land’ kunnen weghalen? Dan zou het nu Woodland heten.

Ik wil graag ontheiligen en zou daarom Holland ‘Holtland’ willen noemen.
De naam West Dutchia ontheiligt ook. Dan wordt Duitsland ‘East Dutchia.’ Good morning Vietnam! East West Dutchia, North and South Vietnam!
Dit is mijn anti- heilige oorlog en moge het West Dutchia lied het Wilhelmus vervangen! De vertaling: Herrezen uit de ruines en gericht naar de toekomst zal ons jou ten goede dienen, Duitsland herenigd vaderland! Weg met dat Wilhelmus waar God in voorkomt!

We zijn onheilige Duitsers zonder heilige praat en 5 mei is de verjaardag van Karl Marx, een onpopulair persoon in ons land!
Ook de monarchie moet weg want dat zijn een soort heiligen!
Gott ist tot, Dutch ist deutsch

 

Een column van Tobias Tebbe:

Tsja… en wat is fantasie? Fantasie is grenzeloos.
De namen Baarle en Berlijn lijken op elkaar. Ook in de zin dat ze allebei werden opgedeeld. Ze liggen ook in een gebied dat qua naam op elkaar lijkt. Namelijk Brabant en Brandenburg. Alleen IK merk dat op. Dat is geen fantasie. Zal mijn theorie fantasie zijn dan zal ik komen met Takatukuland met paarse wezens met gele vlekken en ogen op steeltjes.
Ik noem mijn wetenschap liever een theorie.
Het verbaast me dat wanneer ik google er nooit iemand anders is geweest die de betrekking Baarle en Berlijn heeft gemaakt. Allebei verdeeld en dan die namen!
Ik weet dat Belgie o.a. gevormd is door het katholicisme. Maar toch, Baarle bestaat toch niet uit 2 volkeren. Allebei spreken ze Nederlands (voor sommige Vlaanders is Vlaams geen Nederlands) en zijn ze overwegend katholiek. De grens tussen Nederland en Belgie is niet echt een etnische grens. De overeenkomsten zijn groot!
Waarom ben ik de enigste?

 

Een gedicht van Tobias Tebbe:

En nog iets/ niets.
Het begin is nu.
Wees zo min mogelijk negatief of maak er anders een eind aan. Het hier en nu bestaat niet.
Vorm en beweging zijn een.
De natuur bestaat niet.
Er is iets noch niets/ er is noch iets noch niets.

 

Test door Tobias Tebben bij zijn trein-serie ‘Terug naar Eden’ :

Ik wist niet wat ik moest tekenen en ik had er eigenlijk niet zoveel zin meer in.
Toen begon ik maar gewoon met een 1. Bij de 1 voegde ik een bloempotje, wat voor het element aarde staat. De 2 werd een zwaan wat voor het element water staat, de 3 werd een Romeinse 3- III dus- met vuur erboven: het element voor dit getal. De 4 staat op een luchtballon getekend; dat is het element wind. De 5 werd een ruimteschip wat voor het element ruimte staat.
Dit zijn de elementen die zijn terug te vinden in de Tibetaanse gebedsvlaggen.
Aarde is geel, water is groen, vuur is rood, wind is wit, ruimte is blauw.
Deze kleuren zijn ook de combinatie van 2 vlaggen van een niet bestaand midden- Europees land. Namelijk rood/ wit/ blauw met hamer, sikkel en ster onder Sovjet bezetting- en de kleuren blauw/ geel/ groen wanneer dit land onafhankelijk is.
Dit land ligt op 20° oost, voor mij de ware scheiding tussen oost en west omdat deze meridiaan precies de Indische en de Atlantische oceaan scheidt, gemarkeerd door een bronzen plaat met het opschrift ‘U is nou op die mees suidelike punt van die vasteland van Afrika.’ (Misschien overbodig te zeggen maar ik heb gerekend vanuit de Greenwich 0 graden meridiaan).
Nederland ligt op 5° oost, Israël op 35° oost, daar precies tussenin ligt 20° oost.
Israël en Nederland lijken qua vorm precies op elkaar en liggen 30° graden van elkaar verwijderd en dat past 12 keer binnen 360°.
Het niet bestaande midden- Europese land ligt noord- oostelijk van Nederland.
Als Nederland op de plek van Israel zou liggen dan zou dat niet bestaande midden-Europese land het Hof van Eden zijn geweest.
Als Nederland Israël was en je zou Den Haag Tel Haag noemen dan wordt mijn niet bestaande midden- Europese land het Hof van Eden.
Ik noem dit land Brussië; een versmelting van broer en zus, Adam en Eva.
De Duitsers – of de Duitse orde- zie ik als de slang omdat de Brussen assimileerden met de Duitsers waardoor ze in 1945 uit Eden werden verdreven. Sindsdien werd Eden opgedeeld in Litouwen, Rusland (exclave Kaliningrad) en Polen.
Een man in Nederland, Johan Huibers, droomde dat Nederland overstroomde en bouwde de Ark van Noach na die nu in Dordrecht te zien is. Nederland worstelt toch wel met z’n identiteit, het kent ook geen nationaal historisch museum.
Nederlander, dat is toch geen identiteit, wat overblijft is dat Duitse bloed. Moeten we niet de naam Nederland omdraaien, zij het niet terugdraaien? Dan krijgen we Dnalreden. En als we Dnalr weglaten zijn we van onze zonde zijn bevrijd!
Ik heb dit NIET ontdekt vanuit een Joods-Christelijk traditie maar juist door de gegevens die ik onderzocht op de wereldkaart! En op de wereldbol die ik in mijn hand hield.
Zo gezien is Nederland: hij die met z’n identiteit worstelt . Israël betekent Hij die met God worstelt.

 

Een publikatie van Tobias Tebbe (11 jaar):

 

“Mijn hobby is klagen”