Een column van Tobias Tebbe:

Tsja… en wat is fantasie? Fantasie is grenzeloos.
De namen Baarle en Berlijn lijken op elkaar. Ook in de zin dat ze allebei werden opgedeeld. Ze liggen ook in een gebied dat qua naam op elkaar lijkt. Namelijk Brabant en Brandenburg. Alleen IK merk dat op. Dat is geen fantasie. Zal mijn theorie fantasie zijn dan zal ik komen met Takatukuland met paarse wezens met gele vlekken en ogen op steeltjes.
Ik noem mijn wetenschap liever een theorie.
Het verbaast me dat wanneer ik google er nooit iemand anders is geweest die de betrekking Baarle en Berlijn heeft gemaakt. Allebei verdeeld en dan die namen!
Ik weet dat Belgie o.a. gevormd is door het katholicisme. Maar toch, Baarle bestaat toch niet uit 2 volkeren. Allebei spreken ze Nederlands (voor sommige Vlaanders is Vlaams geen Nederlands) en zijn ze overwegend katholiek. De grens tussen Nederland en Belgie is niet echt een etnische grens. De overeenkomsten zijn groot!
Waarom ben ik de enigste?

 

Een gedicht van Tobias Tebbe:

En nog iets/ niets.
Het begin is nu.
Wees zo min mogelijk negatief of maak er anders een eind aan. Het hier en nu bestaat niet.
Vorm en beweging zijn een.
De natuur bestaat niet.
Er is iets noch niets/ er is noch iets noch niets.

 

Test door Tobias Tebben bij zijn trein-serie ‘Terug naar Eden’ :

Ik wist niet wat ik moest tekenen en ik had er eigenlijk niet zoveel zin meer in.
Toen begon ik maar gewoon met een 1. Bij de 1 voegde ik een bloempotje, wat voor het element aarde staat. De 2 werd een zwaan wat voor het element water staat, de 3 werd een Romeinse 3- III dus- met vuur erboven: het element voor dit getal. De 4 staat op een luchtballon getekend; dat is het element wind. De 5 werd een ruimteschip wat voor het element ruimte staat.
Dit zijn de elementen die zijn terug te vinden in de Tibetaanse gebedsvlaggen.
Aarde is geel, water is groen, vuur is rood, wind is wit, ruimte is blauw.
Deze kleuren zijn ook de combinatie van 2 vlaggen van een niet bestaand midden- Europees land. Namelijk rood/ wit/ blauw met hamer, sikkel en ster onder Sovjet bezetting- en de kleuren blauw/ geel/ groen wanneer dit land onafhankelijk is.
Dit land ligt op 20° oost, voor mij de ware scheiding tussen oost en west omdat deze meridiaan precies de Indische en de Atlantische oceaan scheidt, gemarkeerd door een bronzen plaat met het opschrift ‘U is nou op die mees suidelike punt van die vasteland van Afrika.’ (Misschien overbodig te zeggen maar ik heb gerekend vanuit de Greenwich 0 graden meridiaan).
Nederland ligt op 5° oost, Israël op 35° oost, daar precies tussenin ligt 20° oost.
Israël en Nederland lijken qua vorm precies op elkaar en liggen 30° graden van elkaar verwijderd en dat past 12 keer binnen 360°.
Het niet bestaande midden- Europese land ligt noord- oostelijk van Nederland.
Als Nederland op de plek van Israel zou liggen dan zou dat niet bestaande midden-Europese land het Hof van Eden zijn geweest.
Als Nederland Israël was en je zou Den Haag Tel Haag noemen dan wordt mijn niet bestaande midden- Europese land het Hof van Eden.
Ik noem dit land Brussië; een versmelting van broer en zus, Adam en Eva.
De Duitsers – of de Duitse orde- zie ik als de slang omdat de Brussen assimileerden met de Duitsers waardoor ze in 1945 uit Eden werden verdreven. Sindsdien werd Eden opgedeeld in Litouwen, Rusland (exclave Kaliningrad) en Polen.
Een man in Nederland, Johan Huibers, droomde dat Nederland overstroomde en bouwde de Ark van Noach na die nu in Dordrecht te zien is. Nederland worstelt toch wel met z’n identiteit, het kent ook geen nationaal historisch museum.
Nederlander, dat is toch geen identiteit, wat overblijft is dat Duitse bloed. Moeten we niet de naam Nederland omdraaien, zij het niet terugdraaien? Dan krijgen we Dnalreden. En als we Dnalr weglaten zijn we van onze zonde zijn bevrijd!
Ik heb dit NIET ontdekt vanuit een Joods-Christelijk traditie maar juist door de gegevens die ik onderzocht op de wereldkaart! En op de wereldbol die ik in mijn hand hield.
Zo gezien is Nederland: hij die met z’n identiteit worstelt . Israël betekent Hij die met God worstelt.

 

Een publikatie van Tobias Tebbe (11 jaar):

 

“Mijn hobby is klagen”